VM i Arnedo, Spanien.

Hej, första dagen avklarad och jag är inte helt nöjd med dagen men det blev bättre på slutvarven.

Jag var taggad till max i morse och tyckte att det skulle bli skoj att köra VM igen efter uppehållet. Det är fruktansvärt varmt här så dom flyttade starten en timma och det var skönt för man märkte inte av värmen förrän på sista varvet.

Jag startade först av VM-klassen som vanligt, så jag hade inga spår att gå efter och de uppbyggda sektionerna hade många lösa stenar i början. Det är något slags röda berg här, som blir till grus när man kör i sektionerna och bettet försvinner i backarna. Därför blev det mycket prick på första varvet, det var bara James Dabill som var efter mig då han fick många tidsprick. Jag kapade tio och fjorton prick från första varvets resultat på andra och tredje varvet och det räckte nästan för att avancera. Nu blev jag fjortonde bara en nolla sämre än Alex Wigg och inte så långt efter tionde plats, men det är första varvet som ställer till det.

Problemet är att jag kommer inte upp i de brantaste sektionerna, det fattas en halv meter och då blir det många femmor. Nu fick jag klippa de sista sektionerna då kopplingskåpan sprack och tiden tog slut.

Nu blir det att ta nya tag i morgon, det blir samma sektioner, så då kanske jag kan köra bättre på första varvet.